luni, 31 ianuarie 2011

choux a la creme

Ingrediente pt max 12 choux : - 55 gr unt nesarat, 150 ml apa rece, 65 gr faina, 2 oua batute usor, 300 ml frisca, 55 gr ciocolata menaj.

Se preincalzeste cuptorul, se pun la fiert, intr-o craticioara, untul si apa. Dupa ce amestecul da in clocot, se ia cratita de pe foc, si se adauga faina. Se amesteca compozitia bine pana cand ia forma de pasta moale. Se lasa 2 min sa se racoreasca apoi se adauga cate un ou, batand bine de fiecare data, pana cand aluatul devine fin si lucios. Coca obtinuta se introduce intr-un cornet de patiserie cu dui mare (drept), si se aplica intr-o tava mare , tapetata cu hartie de copt, in forme rotunde lasand intre ele un spatiu de 2-3 cm. Mingiutele de aluat se coc 12 min ( sau in functie de cuptor), pana se rumenesc usor.
Dupa ce au fost scoase din cuptor, se lasa la racit, apoi se rupe usor capacul de deasupra....si se pot umple cu gem, budinca de vanilie si frisca.

Glazura de ciocolata : - cioclata se topeste pe baie de aburi impreuna cu 2-3 linguri de frisca lichida. Pasta obtinuta se poate pune intr-o punga de plastic, pe care o taiem intr-un colt, si decoram choux-rile

Enjoy!:)

Niciun comentariu: