vineri, 10 iunie 2011

Pui cu ananas si taitei de orez

Mult imi place sa ma joc cu condimente asiatice......In reteta asta, am folosit jumatate piept de pui ( e de ajuns pt 2 persoane la cina), taiat fasii........pus la prajit in 3-4 linguri de ulei, peste el am aruncat 2 cm de radacina de ghimbir tocat marunt, 2 catei de usturoi tocati si ei......un morcov mic, taiat fasii subtiri, jumatate de radacina de pastarnac, facuta si ea fasii......1 fir de ceapa verde, cateva feliute de dovlecel taiate pe jumatate, un pumn de mazare.....aruncate toate in cratita la calit.
Separat, am pus cam 150 de gr de taitei de orez la inmuiat in apa fierbinte. Dupa ce s-au calit usor legumele, am pus 2 linguri de sos de peste(cumparat din Mega Image, CT), 2 linguri de sos de soia dulce, 4 linguri de zeama de compot ananas, cateva felii de ananas taiate marunt,  am potrivit gustul cu sare si piper...(atentie cu sarea, sosul de peste e sarat, si trebuie sa fie echilibrat gustul). Lasam vreo 2 clocote, dam deoparte.

Se scurg taiteii de apa, se aseaza pe farfurie, si alaturi punem puiul cu legumele si ananasul.

O mancare gustoasa si usoara, din care eu as manca zilnic!

Pofta buna!:)

Niciun comentariu: