joi, 16 iunie 2011

Tort ganache de ciocolata cu visine

De ceva vreme gandesc la tortul asta, si cred ca am sa-l mai repet, ca e tare bun......dar cu alte fructe.

Pentru blat am folosit : 5 oua, 5 linguri de zahar, 6 linguri de faina, jumatate de lingurita praf de copt, 4 linguri apa,3 linguri ulei, 2 linguri cacao, esenta de vanilie.

Crema ganache : 150 gr frisca lichida, 150 gr ciocolata cu lapte

Visine din compot si jumatate de plic Gelee, si 150 gr frisca batuta.


Preparare : Ouale se separa, albusurile se bat spuma, apoi se adauga cate o lingura de zahar. Cat timp batem albusul, adaugam treptat si cate o lingura de apa. Dupa ce am batut bine albusul, adaugam galbenusul amestecat cu uleiul si cacao. Incorporam bine, apoi treptat punem cate o lingura de faina, praful de copt si esenta.
Pentru copt, am folosit o forma cu peretii detasabili de 18 cm, unsa bine cu unt si tapetata pe fund cu hartie de copt. Turnam compozitia in ea, si dam la cuptor, incins in prealabil.

Crema ganache se prepara incalzind frisca lichida si topind ciocolata in ea. Dam apoi la congelator pentru 30 min sa sa intareasca putin.

Blatul copt si racit, se taie in doua, se insiropeaza bine cu sucul din compot, apoi pe primul blat se pune crema, visine din compot si mai lasam 2-3 linguri sa punem si deasupra. Punem al 2lea blat, insiropam, crema ramasa si dam la frigider pana a2a zi.

Cu cele 150 gr frisca, decoram tortul. Cu ajutorul posului, formam moturi deasupra, iar din visinile ramase si zeama, impreuna cu Gelee, fierbem....lasam putin sa se raceasca si cu ajutorul lingurii turnam deasupra tortului. Dam la frigider pentru 2-3 ore........si servim:)
...si o felie pentru voi:)
Este delicios!:)

Un comentariu:

Timea spunea...

Super tort!!! Ador combinatia de ciocolata cu visine. te pup