miercuri, 24 august 2011

Baba ganoush

...sau sos de vinete, provenit din Orientul Mijlociu, dupa cum spune Gordon Ramsay, din albumul "Bucataria Lumii".

Ingrediente : 2 vinete mari, zeama de la jumatate de lamaie(sau dupa gust), 1 1/2 lingura de tahini(pasta de seminte de susan)....eu nu am avut si am pus ulei de susan, 2 linguri iaurt natural, 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti, 1 fir de cimbru(frunze), sare de mare si piper negru.
Vinetele se coc pe grill sau in cuptor. Dupa ce s-au copt, se lasa la racit, se curata si le lasam la scurs. Le tocam sau le dam prin blender, apoi se adauga zeama de lamaie, sosul tahini (in cazul meu, o lingura de ulei de susan), iaurtul, usturoiul, cimbrul si mirodeniile. Se acopera si se da la rece.

Se garniseste cu patrunjel si se stropeste cu ulei de masline. Se servesc cu pita calda:)

Este excelenta si merita incercata.

Pofta buna!:)

Niciun comentariu: