joi, 27 octombrie 2011

Pangasius in sos de portocale

o reteta din Israel
Ingrediente pentru 2 persoane:

- zeama de la 2 portocale
- 1 file mai mare de pangasius
- faina (pt tavalit pestele)
- condimente (sare, piper )
- 1/2 lingurita amidon de porumb
- ulei pentru prajit

Pestele se spala, se tamponeaza cu un servet de hartie pentru a absorbi apa, se taie felii, se condimenteaza, apoi se tavalesc feliile in faina si se prajesc in ulei incins pana se rumenesc. Se scot pe un servetel de hartie.
Separat, intr-o oala mica, se pune sucul de portocala la fiert. Amidonul de porumb se dizolva in putina apa rece si se adauga in sucul de portocala. Se condimenteaza cu putin piper, si se fierbe pana se ingroasa putin.

Se toarna sosul deasupra feliilor de peste si se serveste.

Se poate servi cu garnitura de cartofi fierti sau legume fierte(conopida, morcovi, dovleac)

Pofta buna!

Niciun comentariu: