joi, 17 mai 2012

Tochitura de porc

Ingrediente pentru 2-3 persoane:
- 500 gr carne de porc (eu am folosit pulpa)
- 1 ceapa medie
- 2 catei usturoi
- 1 ardei kapia
- 1 morcov mic
- 2 lingurite pasta curry verde (optional)
- 200 gr vin rosu
- 1 lingura rasa de faina
- 2 linguri pasta de tomate
- apa
- sare si piper dupa gust
- 3-4 linguri ulei pentru prajit
Preparare:
Carnea se taie in bucati mici si se pune in uleiul incins intr-o cratita pana se rumeneste usor. Cand carnea incepe sa se rumeneasca, se adauga ceapa taiata marunt, usturoiul zdrobit, ardeiul taiat fasii mici, morcovul taiat rondele. Se lasa se se inmoaie legumele, amestecand continuu, apoi se adauga vinul. Se da in vreo 2-3 clocote pana cand se formeaza un sos apoi se pune pasta de tomate, faina se dizolva in max 200 gr apa rece si se toarna in oala. Cand incepe sa se ingroase, se adauga sare, piper si pasta de curry. Daca vi se pare prea groasa compozitia, mai adaugati apa si lasati sa dea in 2-3 clocote.
Se opreste focul, si se lasa cateva minute cu capacul acoperit.
Am servit in bol de mamaliguta:)

Sa aveti pofta!

Un comentariu:

Anonim spunea...

buna claudia gustoasa tocanita succes in continuare te pup ely