miercuri, 13 iunie 2012

Dovlecei umpluti cu ciuperci si sos Korma

Iata o reteta dedicata celor care nu maninca carne. Delicioasa si usoara, mai ales pentru zilele calduroase care ne asteapta.

Ingrediente :
- 2 dovlecei potriviti
- 1 cutie de ciuperci ( sau puteti folosi ciuperci proaspete, cca 5 buc pentru 2 dovlecei)
- 1 ceapa mica
- 1 morcov mic
- 4 felii de dovlecel taiat cubulete
- 2 lingurite pasta de curry verde
- cascaval razuit
- 1 ou
- sare si piper dupa gust.

Procesul de preparare este exact la fel ca si la cel cu carne. Dovleceii se spala, se taie in jumatate, se scobesc si se scoate miezul, se stropesc cu putin ulei si se condimenteaza cu putina sare apoi se dau la cuptor pana se inmoaie usor.
Ceapa se taie marunt, se caleste usor in 2-3 linguri de ulei, se adauga morcovul, se mai tine pe foc 2-3 minute amestecand continuu, si la final se adauga ciupercile taiate marunt. Se lasa sa se caleasca si ele, se condimenteaza, apoi se opreste focul. Dupa ce sa racorit usor, se adauga oul si cascaval razuit (2 linguri), si se amesteca bine.
Cu compozitia obtinuta umplem dovleceii, presaram cu cascaval si se da la cuptor pana se inmoaie dovlecelul si cascavalul e topit . Optional, inainte de a scoate din cuptor, se orneaza cu felii de rosii si marar.
Tot experimental am servit cu sos Korma. Placut, mie mi sa parut putin gretos, dar poate altora le va placea:)

Pofta mare!

Niciun comentariu: