marți, 26 martie 2013

Pui Teriyaki si cus cus cu lamaie

....ce am mancat noi in weekend, mai exact sambata care a trecut. Se prepara repede, simplu....si e si gustos.

Ingrediente:
- 2 linguri de otet de orez
- 5 linguri sos de soia
- 2 lingurite zahar brun
- 2 lingurite de ghimbir proaspat razuit
- cativa stropi de ulei de susan
- 8 aripioare de pui spalate si taiate in doua
- 1 lingurita ulei de arahide
- 150 gr cus cus ( bio)
- 2 catei de usturoi razuiti
- zeama de lamaie
- coaja razuita de la 1 lamaie
- patrunjel tocat

Se amesteca intr-un bol, otetul, sosul de soia, zaharul brun, ghimbirul, uleiul de susan si uleiul de arahide. Toarna compozitia peste aripioarele de pui. Lasa-le la marinat 15 min, apoi prajeste-le intr-o tigaie cu capac. 
Cand se rumenesc, toarna marinata in tigaie si lasa-le sa fiarba pana cand sosul scade in tigaie si devine ca un sirop.

Cus cus-ul, se pune intr-un bol adanc, se toarna peste el cca 300 -350 gr supa sau apa fierbinte. Se lasa pana se absoarbe supa sau apa, apoi se condimenteaza cu usturoi, sare, zeama de lamaie,coaja razuita dupa gust si cativa stropi de ulei.  Se decoreaza cu patrunjel tocat.
Pofta buna! :)

Niciun comentariu: