marți, 25 martie 2014

Muffins cu mere, pere, nuci, scortisoara si topping de ciocolata alba

Dedic postul acesta in memoria mamei mele, trecuta in nefiinta exact acum 14 ani!!!! Imi e dor de tine mama, si imi va fi cate zile voi avea!!!!

Ingrediente:
- 2 oua
- 150 gr zahar ( uneori mai pun 100 gr zahar pudra vanilat, si 50 gr zahar normal sau 2 linguri miere)
- 150 gr unt topit
- 300 gr faina ( daca vreti mai light, puteti pune 150 gr faina integrala si 150 gr fulgi de ovaz)
- zahar vanilat
- o lingurita scortisoara
- 2 mere si 2 pere (mici) curatate de coaja si tocate marunt
- o mana de nuca macinata
- 1 lingurita rasa de praf de copt si un varf de lingurita de bicarbonat
- 10 linguri de frisca lichida (iese mai fina compozitia)
Ouale se amesteca cu zaharul, untul topit (cald), pana se topeste zaharul. Se adauga praful de copt, bicarbonatul, scortisoara (cam o lingurita), se amesteca bine, se adauga frisca, apoi faina.
Se incorporeaza usor, se adauga merele si nuca, se incorporeaza si ele.
Nu trebuie sa fie o compozitie tare dar nici foarte moale, cat sa curga usor de pe lingura.
Compozitia obtinuta, se pune in hartiile de copt, asezate in forma de muffins, si se da la cuptor (incins in prealabil) cca 30 min., pana se rumenesc si trece testul cu betisorul.
Glazura de ciocolata alba:
- 100 gr ciocolata alba (topita la microunde)
- 5 linguri de frisca lichida
Ciocolata topita se amesteca bine cu frisca, apoi muffins-urile racite se inmoaie in glazura.
Le decorati cu nuca macinata sau dupa imaginatie.

De ele s-au bucurat astazi colegele de servici, au fost devorate instant!

Enjoy!!! :)

Niciun comentariu: